TikTok nis planin për të luftuar mohimin e Holokaustit

0
107

TikTok ka nxjerrë masa të reja për të luftuar mohimin e Holokaustit duke bashkëpunuar me UNESCO-n dhe Kongresin Botëror Hebre (WJC).

Përdoruesit që kërkojnë terma në lidhje me Holokaustin do të drejtohen drejt informacionit të saktë.

Një total prej 17 për qind e përmbajtjes që lidhet me Holokaustin në aplikacionin e videove virale – mohon ose shtrembëron ngjarjet, njoftoi UNESCO. TikTok tha se vuri “fuqinë e plotë” në heqjen e urrejtjes.

Duke folur në Ditën e Përkujtimit të Holokaustit, TikTok tha se kur njerëzit kërkojnë për një term që lidhet me Holokaustin, ata tani do të shohin një baner në krye të faqes së rezultateve që i shtyn ata të vizitojnë një faqe interneti të WJC dhe UNESCO-s aboutholocaust.org për të mësuar më shumë.

Përdoruesit do t’i drejtohen gjithashtu faqes së internetit nëse kërkojnë hashtags si #HolocaustSurvivor ose #HolocaustRemembrance.

TikTok tha gjithashtu se në të ardhmen do të shtojë një baner të përhershëm në fund të çdo videoje që konteston Holokaustin, i cili do t’i drejtojë përdoruesit drejt informacionit autoritar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here