A po krijon tregtimit i kriptomonedhave një brez të ri të varurve?

0
114

Me miratimet nga të famshëm dhe reklamat në TikTok, kriptomonedha është përhapur. Por jo të gjithë bëhen të pasur. Rob Davies raporton se si aplikacionet e kriptove nxisin zakone tregtare të varura dhe me rrezik të lartë.

Kur bitcoin u bë për herë të parë i disponueshëm për blerje në vitin 2009, kriptovalutat ishin një produkt relativisht i panjohur. Jo më. Disa vlerësime sugjerojnë se 221 milionë njerëz po tregtonin kriptovaluta në mbarë botën vitin e kaluar, shpesh duke përdorur aplikacione të shkëlqyera, të gamifikuara në telefonat e tyre inteligjentë.

Gazetari i biznesit të Guardian, Rob Davies është autori i një libri të ardhshëm, Jackpot: Si Kumari pushtoi Britaninë, dhe ai ka kërkuar mënyrat në të cilat aplikacionet e kriptotrading inkurajojnë përdoruesit të tregtojnë gjithnjë e më shumë. Ai thotë se platformat tregtare Nosheen Iqbal inkurajojnë përdoruesit të ndajnë përditësimet e mediave sociale kur portofoli i tyre rritet – por jo kur bie. Si rezultat, në fakt: “Askush nuk po merr kurrë mesazhin se në fakt ju mund të humbni para,” thotë Davies.

Një ish i varur nga kriptotrading, Steven, është në shërim në klinikën rezidenciale të trajtimit Castle Craig në Skoci. Ai shqetësohet se aplikacionet e kriptos ua bëjnë të lehtë të rinjve që të kapen pas zakoneve të tregtimit me aksione të larta – dhe potencialisht të varura –, ashtu siç bëri ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here