Arma më e çuditshme e Turqisë, lundron si një peshk i zakonshëm deri tek objektivi.

0
99

Droni i ri detar ka një shpejtësi rreth 8-9 kilometra në orë dhe mund të lundrojë në mënyrë të pavarur për 12 orë. “Vatoz” mund të funksionojë edhe për qëllime spiunimi duke dërguar mesazhe të koduara në drejtim të bazës. Kjo armë e re nuk është futur ende në përdorim në forcat ushtarake turke pasi deri më tani po testohet.

WATTOZZ është një mjet nënujor i armatosur pa pilot. Nga pamja, ai është plotësisht në formën dhe madhësinë e një peshku thumbues; me këtë veçori është unike në botë.
WATTOZZ kontrollohet nga valët akustike kriptografike të zërit të ngjashme me ato të kafshëve si balenat dhe delfinët nën ujë.
Ka pothuajse të njëjtën pamje, madhësi dhe aftësi lëvizjeje me peshkun e gjallë të shportës; me sipërfaqen e jashtme të veshur me silikon, si dhe me aftësinë për të qëndruar pa lëvizur në dyshemenë e detit në modalitetin e fjetjes dhe guaskën e brendshme të mbuluar me bojë thithëse sinjali, është e pamundur që radarët (sonarët) të zbulojnë WATTOZZ as në det. dysheme dhe as në lëvizje.

WATTOZZ, i përdorur zakonisht si një mjet vëzhgimi, ka aftësinë të transportojë dhe të shpërthejë një bombë që do të shkaktonte fundosjen e nëndetëses ose anijes luftarake në rast të një sulmi të mundshëm në ujërat tona tokësore.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here