VMRO-DPMNE: Përmes amendamenteve do të kërkojmë rritjen e pagave ne sektorin publik

0
59

VMRO-DPMNE ka  paralajmëruar se do të ketë ndërhyrje në amendament për Ligjin e pagës minimale për të mos lejuar balancimin apo barazimin e pagave dhe demotivimin e punëtorëve të cilët kanë përgjegjësi më të mëdha pune dhe vështirësia të punës.

Grupi parlamentar nga VMRO-DPMNE kanë theksuar se do të kërkojnë harmonizimin Marrëveshjeve Kolektive me pagën e re minimale prej 18 mijë denarë.Kërkojmë që shumica parlamentare të dalë në ndihmë për kërkesat dhe pagat e punonjësve në kulturës, mësuesve, punonjësve të shëndetësisë, por edhe të gjithë punonjësve të tjerë në sektorin publik të rriten në raport me pagën e re minimale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here