Shtimi natyror në Shqipëri, 10 për qind më shumë vdekje në vitin 2021

0
81

Shqipëria raportoi 3,296 vdekje më shumë se lindjet në vitin 2021, pasi lindjet ranë dhe vdekjet u rritën krahasuar me një vit më parë.

Sipas INSTAT-it, vendi ka pasur një rritje pozitive natyrore të popullsisë vitet e fundit edhe pse emigracioni i lartë ka sjellë rënie të popullsisë.

Megjithatë, pandemia COVID-19 kontribuoi në uljen natyrore gjatë vitit 2021.

Gjatë vitit kanë lindur 27,284 foshnja me një rënie prej 2.8 për qind krahasuar me vitin 2020. Ndërkohë, janë shënuar 30,580 vdekje apo një rritje prej 10.8 për qind krahasuar me vitin paraprak.

Qarku me numrin më të ulët të vdekjeve është Kukësi me 612, ndërsa numrin më të lartë e ka Tirana me 7,831 vdekje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here