Teksasi padit Faceookun për shkelje të privatësisë

0
108

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Teksasit paditi Facebookun e Metës të hënën, duke pretenduar se gjigandi i mediave sociale shkeli mbrojtjen e privatësisë shtetërore me teknologjinë e njohjes së fytyrës që mblodhi të dhënat biometrike të miliona teksasve pa pëlqimin e tyre.

Padia akuzon Facebookun për kapjen e informacionit biometrik nga fotot dhe videot që përdoruesit kanë ngarkuar pa pëlqim, duke pretenduar se një gjë e tillë ua zbulon informacionet të tjerëve dhe nuk e shkatërron atë brenda një kohe të arsyeshme.

“Ky është një shembull tjetër i praktikave mashtruese të biznesit të Big Tech dhe duhet të ndalet. Unë do të vazhdoj të luftoj për privatësinë dhe sigurinë e teksasve”, tha në një deklaratë Prokurori i Përgjithshëm Ken Paxton.

Padia u raportua fillimisht nga Wall Street Journal, e cila citoi një person të njohur me çështjen të thoshte se shteti po kërkonte qindra miliarda dollarë gjoba civile.

I pyetur për padinë, një zëdhënës i Metës tha: “Këto pretendime janë të pabaza dhe ne do të mbrohemi fuqishëm”.

Kompania tha në një postim në blog në nëntor se po mbyllte një sistem të njohjes së fytyrës dhe do të fshinte informacionin e më shumë se një miliard njerëzve. Ai përmendi shqetësimet në lidhje me përdorimin e teknologjisë dhe pasigurinë se cilat janë rregullat në lidhje me përdorimin e saj.

Ajo gjithashtu ra dakord të paguante 650 milionë dollarë në vitin 2020 për të zgjidhur një padi të shtetit të Illinois që trajtonte shqetësime të ngjashme.

Padia e re, e cila u ngrit në një gjykatë shtetërore në Marshall, Teksas, thotë se 20.5 milionë Teksas kanë një llogari në Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here