Windows 11 që funksionon në telefonin Google Pixel 6 në Android 13

0
299

Google së fundmi lëshoi versionin Android 13 për zhvilluesit, i cili tani po përdoret për të ekzekutuar Microsoft Windows 11 në telefonin Google Pixel 6.

– Advertisements –

 

Android 13 po pozicionohet ngadalë si një hap mjaft revolucionar përpara për sa i përket sigurisë dhe stabilitetit. Megjithatë, është gjithashtu një sistem i shkëlqyer operativ celular që i drejton telefonat Android drejt botës së fuqishme dhe të aftë të makinave virtuale.

 

Google dëshiron të përdorë makinën virtuale të bazuar në kernel (KVM) për të standardizuar procesin e përdorimit brenda sistemit operativ Android, i cili do të eliminonte fragmentimin e kernelit.

Gjigandi e quan versionin e fundit “KVM e mbrojtur” (pKVM). Ky version përshkruhet si dukshëm më i sigurt dhe vjen direkt nga Google, që do të thotë se duhet të jetë më i sigurt dhe më i besueshëm.

 

Android dhe zhvilluesi i uebit kdrag0n ka arritur të ekzekutojë Windows 11 brenda mjedisit të Machine Virtual, i cili është konfiguruar në një telefon Google Pixel 6. Ai u mbështet shumë në veçorinë KVM të disponueshme në versionin paraprak të zhvilluesit Android 13 gjatë këtij procesi.

Duhet të theksohet se me makinat virtuale, është e mundur të konfiguroni mjedisin për të ekzekutuar sisteme të ndryshme operative.

Versioni i krijuar nga kdrag0n nuk është Windows në ARM (WoA), por një Windows standard i disponueshëm për procesorët Intel ose AMD.

E thënë thjesht, zhvilluesi ishte në gjendje të ekzekutonte Windows 11 standard në një telefon Android nëpërmjet cilësimeve të mjedisit të makinës virtuale të bazuar në kernel (KVM).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here