BGNES: Mbi 86 mijë maqedonasë kanë shtetësi bullgare

0
70

Agjencia informative bullgare “BGNES’, raporton se në 15 vitet e fundit, gjithsej 86.566 maqedonasë janë deklaruar se kanë prejardhje bullgare dhe janë pajisjur me pasaportë. Sipas Ministrisë së Drejtësisë së Bullgarisë, në vitin 2020 numri i personave që janë pajisur me pasaportë bullgare është mbi 9.000.

Aktualisht në procedurë janë rreth 3.500 persona të cilët presin shtetësi nga Bullgaria. Ndryshe autoritetet bullgare kërkojnë përfshirjen e bullgarëve si pakicë në Kushtetutën e Maqedonisë së Veriut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here