Konflikti Rusi-Ukrainë/ A duhet të frikësohen qytetarët e Maqedonisë së Veriut? Përgjigjet Osmani

0
82

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, në “Program 200”, ka thënë se kjo krizë na gjenë në një situatë krejt ndryshe, anëtarsimi në NATO na bënë të jemi ndryshe.

Sipas Osmanit, qytetarët e Maqedonisë së Veriut, nuk duhet të frikësohen, derisa ka radhitur cilat mund të jenë implikimet, shkruan Alsat.

“Tani që jemi anëtarë të NATO-së, Shkupi dhe Washingtoni, jemi në një ombrellë të sigurisë, derisa sa i përket implikimeve ekonomike mund të ketë ndonjë implikim si gazë e naftë, por jo në ato ushqimore”, tha Osmani.

“Implikimet radikale mund të jenë nga një valë refugjatësh, këto janë analiza teorike që ne kemi qenë të detyruar t’i bëjmë”, tha tutje ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here