Gërkovska: Me koordinimin e disa resorëve dhe politikave antikorrupsion realizojmë një sistem efikas transparent

0
84

Zëvendëskryeministrja përgjegjëse për politika të qeverisjes së mirë, Sllavica Gërkovska  në Slobodna TV, duke folur për kompetencat e resorit që ajo drejton, theksoi se qëndrimi i krijimit të politikave për qeverisje të mirë praktikisht mbulon një gamë të gjerë të koordinimit të shumë resorëve

Ajo theksoi se resori ka rol koordinues për krijimin e politikave që do të kontribuojnë në funksionimin transparent dhe efikas të institucioneve, sepse shumë shpesh ka procedura në të cilat përfshihen disa institucione.

“Nëse një mjet në ato institucione dështon, procesi ndalet diku. Shumë shpesh qytetarët reagojnë se janë referuar nga njëra anë në tjetrën sepse për fat të keq të gjithë kërkojnë të bartin përgjegjësinë e tyre dhe rrallë dikush pranon të marrë përgjegjësi dhe të zgjidhë ndonjë problem”, tha Gërkovska.

Ajo vlerësoi se në dy muajt e fundit në koordinim me disa institucione janë tejkaluar disa çështje të tilla.

Nga ana tjetër, përgjegjësia është në krijimin e politikave anti korrupsionit. Çdo politikë që do të kontribuojë në funksionimin transparent dhe më efikas të institucioneve dhe procesit të digjitalizimit, strategjia e digjitalizimit është udhërrëfyesi që vendi ynë duhet të ndjekë në periudhën e ardhshme në këtë proces, tha zëvendëskryeministrja Gërkovska, duke theksuar se të gjitha këto procese janë të lidhura dhe avancimi i tyre çon në synimin e qeverisë për krijimin e një sistemi më transparent, më efikas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here