Takim i Mickovskit me drejtorin e Bankës Botërore për Maqedoni dhe Kosovë, Paolluçi

0
81

Shkup, 14 mars – Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickovski sot realizoi takim me drejtorin e Zyrës së Bankës Botërore për Maqedoninë dhe Kosovën, Masimiliano Paolluçi. Në takim u bisedua për situatën aktuale ekonomike në vend me fokus i projekteve të cilat janë financuar nga ana e Bankës Botërore.

 

Kryetari Miskoski potencoi se është e nevojshme që të fillohet me konsolidim fiskal, me posedim të kujdesshëm dhe ekonomik të parave të shtetit ë vigjilje të sfidave të ardhshme në vigjilje të sfidave të ardhshme, ndërsa gjatë tashmë detyrimeve të mëdha të akumuluara të cilët parashtrojnë për pagesë në periudhën e ardhshme.

Kryetari Miskoski tregoi se huamarrja tashmë është në nivelin alarmant dhe për këtë vetëm përmes vendosjes së shpejtë të rregullave fiskale mund ta arrijë qëllimin, për çka thekson edhe Banka Botërore.

Njëherësh, në takim është biseduar edhe për zbatimin e projekteve për rrugët lokale, dhe miratimi i tij i ardhshëm nga ana e Parlamentit.

Në interes të sigurimit të efikasitetit energjetik të komunave është biseduar edhe për realizimin e kredisë në dispozicion nga Banka Botërore për këtë qëllim.

Takimi kaloi në atmosferë konstruktive, me çka kryetari Mickoski theksoi se VMRO-DPMNE si edhe deri më tani, ashtu edhe në të ardhmen është e gatshme për bashkëpunim me Bankën Botërore për të gjitha çështjet e hapura të cilat janë në interes të sigurimit të standardit më të mirë jetësor të qytetarëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here