Grubi porosi Mickoskit dhe Apasievit: Sa më parë të këndellen duke kuptuar se shqiptarët në këtë vend janë të barabartë

0
83

Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së Maqedonisë, Artan Grubi i është përgjigjur reagimeve të opozitës maqedonase rreth dekretit qeveritar që mundëson përdorimin e gjuhës shqipe në uniformat e policisë. Reagimi i Grubit vjen pas reagimeve të mbrërnshme të kreut të VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski ndaj vendimit qeveritar, por edhe të atij të së °Majtës”, Dimitar Apasiev,. “Eshtë për të ardhur keq në veçantii nga opozita, e cila akoma vijon të shfaq kundërshtimet ndaj Marrëveshjes së Ohrit, gjuhës shqipe, ndaj barazisë dhe ndaj shqiptarëve. Dhe në të vërtetë është për të ardhur keq se më përpara e shohin në gjuhën angleze të shkruar në uniformën e policisë, vetëm se u pengon gjuha shqipe. Por ajo nuk u pengon, por u pengon gjuha shqipe. Dhe vlerësoj që të këndellen ditë më parë duke kuptuar se shqiptarët në këtë vend janë të barabartë me ta dhe gjuha shqipe është e barabartë në përputhje me ligjin”, theksoi për Klan Maqedoni, zëvendëskryeministri Grubi. Sipas tij, dekreti absolutisht do të realizohet dhe tani bëhen përgatitjet në MPB për uniformat e reja me shkrimin shqip.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here