Qeveria propozon ligj për ndryshimin e gjinisë

0
214

Qeveria ka propozuar Ligjin për evidencën amë përmes të cilit krijohet e drejta që personi të ndryshojë gjininë (në dokumente). Propozimi i cili mban firmën e ish ministrit të Drejtësisë, Bojan Mariçiq dhe zëvendësit të tij Agim Nuhiu mban flamurin e BE-së, shkruan Alsat.

Dispozitat e propozuara nga organi ekzekutiv i mundësojnë personit që vetëm përmes letërnjoftimit dhe një deklarate të notarizuar të prononcohet për ndjesinë e gjinisë së tij, përkatësisht ta ndryshojë atë nga mashkull në femër ose anasjelltas.

Burime nga grupet parlamentare bëjnë të ditur se ndryshimet në këtë ligj krijojnë mundësi për ndryshimin e Ligjit për familje, përkatësisht mundësinë për të lejuar martesat nga gjinia e njëjtë (në aspektin natyral) ndërsa gjini të ndryshme (në aspektin juridik).

Të martën ky ligj pritet të diskutohet në seancë plenare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here