Kovaçevski: Ky takim dërgon një mesazh të fortë solidariteti me Ukrainën

0
41

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, duke iu drejtuar takimit të kryetarëve të qeverive të vendeve të NATO-s të Evropës Juglindore, që po mbahet sot në Sofje të Bullgarisë, tha se ky takim dërgon një mesazh tjetër të fortë të unitetit dhe solidaritetit me Ukrainën. .

Kryeministri Kovacevski theksoi se ai dhe kryeministri i Bullgarisë Kiril Petkov, i Rumanisë Nikolae Uuka dhe i Malit të Zi Zdravko Krivokapi në takimin e sotëm kishin për qëllim të theksojnë rreziqet e mundshme dhe kërcënimet e perceptuara, si dhe të theksojnë premisat që duhet të çojnë në qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri më të mirë dhe koordinimi ndërmjet vendeve të Evropës Juglindore.

“Ky takim hap rrugën për të parandaluar çdo ndikim të mundshëm në sigurinë dhe stabilitetin tonë në kontekstin e pasojave të mundshme që mund të lindin nga kriza aktuale e sigurisë dhe humanitare në Ukrainë,” tha Kovachevski, duke shtuar se vendet pjesëmarrëse në takim mbeten të vendosur. mbi qëndrimin e dënimit të luftës në Ukrainë si pushtim i paligjshëm dhe i paligjshëm i Rusisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here