Edshtadler: Pranimi i Shkupit dhe Tiranës është çështje e stabilitetit dhe sigurisë së BE-së

0
71

Është shumë me rëndësi tani ta bëjmë hapin e radhës që ka të bëjë me negociatat e Maqedonisë së Veriut për aderim në Bashkimin Evropian, por edhe të vendeve tjera, siç është për shembull Shqipëria. Ne dua ta mbajmë fjalën sepse qasja e këtyre vendeve është çështje e stabilitetit dhe sigurisë së BE-së, theksoi ministrja federale për BE dhe çështje kushtetuese të Republikës së Austrisë, Karoline Edshtadler në konferencën e sotme për shtyp me ministrin e Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.

Më shumë se e nevojshme, thotë ajo, është që të bëhet hapi i radhës dhe potencoi se shpresojnë në bisedimet intensive bilaterale që për momentin zhvillohen midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë.

“Ne kërkojmë qasje të shpejtë, konferencë të shpejtë ndërqeveritare, shpresojmë se kjo do të ndodh që pas presidencës franceze”, theksoi Edshtadler duke shtuar se avancimi që e ka arritur Maqedonia e Veriut edhe krahas disa hapave mbrapa është i madh lidhur me administratën publike, drejtësinë dhe luftën kundër korrupsionit.

Ajo ka dhënë mesazh tek qytetarët e Maqedonisë së Veriut për të mos e humbur besimin në BE.

“Ne jemi në një situatë kritike dhe çdo partner i yni është shumë i nevojshëm. Në emër të Austrisë ju premtoj se ne do të bëjmë gjithçka që hapi dhe tema e ardhshme Ballkani Perëndimor të jetë në agjendën e BE-së”, theksoi ajo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here