Osmani sot në vizitë pune në Mbretërinë e Norvegjisë

0
50

Gjatë vizitës, Osmani do të takohet me Kryetaren e Komisionit për Politikë të Jashtme dhe Mbrojtje të Kuvendit të Norvegjisë, Ine Eriksen Søreide, ndërsa në agjendën e Ministrit Osmani parashihet edhe pjesëmarrje në promovimin e Odës së Tregtisë ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Norvegjisë. Gjatë vizitës, Osmani do të takohet me përfaqësues të Diasporës sonë në Norvegji.

“Qëllimi i vizitës është avancimi i marrëdhënieve bilaterale, me theks të veçantë në bashkëpunimin ekonomik, zhvillimin e sektorit të biznesit dhe shqyrtimin e mundësive për investime në këtë vend skandinav. Në kuadër të takimeve pritet të shkëmbehen mendime edhe mbi situatën e përgjithshme të sigurisë të kontinentit evropian në kontekst të momentumit aktual gjeopolitik, me fokus në Aleancën e NATO-s dhe bashkëpunimin e të dyja vendeve në Aleancë”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here