Zelensky për herë të parë sot flet para Këshillit të Sigurimit të OKB-së

0
253
KIEV, UKRAINE – MAY 20, 2021: Ukraine's President Volodymyr Zelensky gives a news conference on his two years in office, at the Antonov aircraft factory. Irina Yakovleva/TASS Óêðàèíà. Êèåâ. Ïðåçèäåíò Óêðàèíû Âëàäèìèð Çåëåíñêèé íà ïðåññ-êîíôåðåíöèè, ïîñâÿùåííîé äâóõëåòèþ ïðåáûâàíèÿ íà äîëæíîñòè ãëàâû ãîñóäàðñòâà. Èðèíà ßêîâëåâà/ÒÀÑÑ

Janë bërë gjashtë javë që nga pushtimi rus të Ukrainës. Nëse sapo po na bashkoheni këtë mëngjes, këtu janë të rejat më të fundit, shkruan Sky Neës, transmeton Periskopi.

-Volodymyr Zelenskyy do të flasë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së këtë pasdite për herë të parë;

-Trupat e Putinit thuhet se po përgatiten për një sulm në lindje të vendit, sipas Ukrainës, pasi ai kërkon kontrollin e Luhanskut dhe Donetskut;

-Forcat ruse janë akuzuar për gjenocid dhe krime lufte në qytetin ukrainas Bucha, rreth 20 milje në veriperëndim të Kievit;

-Ministri i Jashtëm i Ukrainës Dmytro Kuleba tha se tmerret e parë në Bucha janë “vetëm maja e ajsbergut”;

-Gjermania dëboi 40 diplomatë rusë ndërsa Moska përballet me neveri globale dhe akuza për krime lufte;

-Franca vendosi të dëbojë 35 diplomatë rusë, sipas raportimeve/PERISKOPI/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here