Administratorët sot nuk do të punojnë për dy orë, javën e ardhshme do të protestojnë kundër arsimi dhe posta

0
85

Sindikata që përfshin anëtarë të administratës, organeve të drejtësisë dhe shoqatave të qytetarëve, thonë se 95 për qind e institucioneve kanë paguar pagë nën minimalen prej 18.000 denarë, ndërsa 5 për qind të tjera ose nuk kanë paguar ose kanë paguar pagë. me gabime. Sindikata kërkoi që të paguhet paagë minimale për të gjithë dhe respektim të pagës minimale për punëtorët e tjerë – gjegjësisht paga më të larta për 2.806 denarë.

Ndaj thonë se vetëm punonjësit e administratës dhe gjyqësorit marrin pagë nën minimumin, gjë që rrit pakënaqësinë. Ata bënë të ditur se protesta do të zgjasë derisa autoritetet t’i thërrasin për negociata për të arritur marrëveshje për pagesën e pagës minimale dhe harmonizimin e pagave të tjera me të.

Edhe dje ka pasur një protestë ku rreth 13 mijë punonjës në administratën shtetërore në vend nuk kanë punuar për dy orë, por kanë protestuar para institucioneve. Protesta ka pasur edhe para gjykatave.

Kryeministri Dimitar Kovaçevski tha se nuk ishte mirë që fillimisht të shpallej një protestë dhe më pas të negociohej nën presion.

Ai tha se pagat duhet të rriten, por jo të gjitha menjëherë sepse mund të shkaktojë inflacion.

Krahas punonjësve në administratë dje protestuan edhe mjekët amë. Protesta nga java e ardhshme është paralajmëruar nga punonjësit në arsim dhe në postë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here