Zëvendëssekretari amerikan i Thesarit: Përpjekja e Rusisë për të mbështetur rublën do t’i ‘shterë’ burimet e saj të luftës

0
77

Zëvendëssekretari amerikan i Thesarit, Wally Adeyemo ka deklaruar se përpjekjet e Rusisë për të mbështetur rublën përfundimisht do të “shterë” burimet e saj për të vazhduar agresionin e saj ushtarak në Ukrainë.

Adeyemo ka theksuar se janë duke punuar me aleatët evropianë për të vendosur një sërë sanksionesh shkatërruese kundër ekonomisë ruse.

“Ne kemi punuar me aleatët dhe partnerët tanë evropianë për të vendosur një sërë sanksionesh shkatërruese kundër ekonomisë ruse dhe ajo që ata kanë bërë për shkak të sanksioneve tona është se ata kanë marrë paratë që po fitojnë nga shitja e gjërave jashtë vendit dhe ata po i detyrojnë ata eksportues që t’i marrin ato para dhe t’i kthejnë ato në Rusi dhe të blejnë rubla. Sa herë që ata marrin një dollar ose një euro dhe e kthejnë atë në Rusi dhe i detyrojnë kompanitë e tyre të blejnë rubla, kjo po u varfëron burimet e tyre që do të duhet të luftojnë luftën”, tha Adeyemo.

Ai nuk komentoi drejtpërdrejt nëse Evropa duhet të ndalojë blerjen e gazit nga Rusia, duke thënë se Evropa ka një “angazhim për të hequr veten nga energjia ruse dhe kjo është ajo që ata filluan të bëjnë”, duke përmendur ndalimin e qymyrit rus.

“Thesari tani është i fokusuar në sigurimin që ata të ndalojnë evazionin e sanksioneve dhe të ndjekin ‘makinat ruse të luftës’, duke përfshirë industrinë e saj ajrore dhe ushtarake. Gjëja kryesore për ne është të sigurohemi që ta bëjmë këtë në një mënyrë që të dëmtojë ekonominë ruse më shumë sesa të dëmtojë ekonominë tonë”, ka përfunduar ai. /

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here