Ericsson pezullon punën në Rusi – punonjësit nuk do të paguhen gjatë kësaj periudhe kohore

0
186

Më shumë firma perëndimore po lënë biznesin e tyre në Rusi. Kompania suedeze e telekomunikacionit Ericsson tha se po pezullon biznesin në Rusi për një kohë të pacaktuar.

“Në fund të shkurtit, Ericsson pezulloi të gjitha dërgesat për klientët në Rusi. Në dritën e ngjarjeve të fundit dhe sanksioneve të Bashkimit Evropian, kompania tani do të pezullojë biznesin e saj të prekur me klientët në Rusi për një kohë të pacaktuar. Ericsson po angazhohet me klientët dhe partnerët në lidhje me pezullimin e pacaktuar të biznesit të prekur”, njoftoi kompania në një deklaratë.

Ai shtoi se punonjësit e saj në Rusi nuk do të paguhen për këtë periudhë, raporton cnn.

Ericsson tha se do të regjistronte një provizion prej 900 milionë kronash suedeze (95 milionë dollarë) në tremujorin e parë 2022 për zhvlerësimin e aktiveve dhe kosto të tjera të jashtëzakonshme.

Gjiganti bankar francez, Societe Generale, ka ndërprerë aktivitetet bankare dhe të sigurimeve në Rusi dhe ka njoftuar shitjen e të gjithë aksioneve në Rosbank dhe filialeve ruse të sigurimit tek Interros Capital, ish-aksioneri i Rosbank.

Grupi deklaroi në një njoftim për shtyp se do të largohej “në mënyrë efektive dhe të rregullt nga Rusia, duke siguruar vazhdimësi për punonjësit dhe klientët e saj”.

Transaksioni mbetet subjekt i miratimit nga autoritetet përkatëse rregullatore dhe antitrust, sipas njoftimit për shtyp. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here