Mariçiq: Procesi eurointegrues do të thotë përshpejtim i reformave dhe zhvillimit ekonomik

0
70

Zëvendëskryetari i Qeverisë i angazhuar për çështje evropiane, Bojan Mariçiq sot mbajti fjalim në forumin ekonomik të Fajnëns Think, duke e theksuar rëndësinë e reformave dhe përfitimeve nga procesi i integrimit evropian të vendit, me fokus në ekonominë dhe zhvillimin ekonomik.

“Institucione stabile dhe demokratike janë pika fillestare për zhvillimin ekonomik. Procesi i integrimit evropian është faktor themelor për transformim të suksesshëm të vendeve nga rajoni. Ky proces do të japë nxitje të fuqishme dhe dinamikë të re në zbatimin e reformave politike dhe ekonomike, me qëllim që të arrihen sa më shpejt standardet evropiane”, tha Mariçiq, duke potencuar se Unioni duhet të jetë më inkurajues në lidhje me politikën e zgjerimit, që do të sjellë deri në motivim dhe impuls edhe të qytetarëve edhe të ekonomisë, por edhe të shoqërisë civile, të jenë më aktiv, madje edhe në biznes mundësitë dhe shfrytëzimin e parave evropiane për zhvillimin e ekonomisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here