Çifti nga Dibra kanë tradhtuar një grua të moshuar, duke marrë kredi në emër të saj

0
36

Policia në Dibër ka ngritur kallëzim penal ndaj një çifti për mashtrim të një të moshuare. Sipas policisë, shtetasit me inicialet A.C (39) dhe Q.C. (46), të dy nga Dibra, do të përballen me ligjin për kryerjen e veprave penale të “mashtrimit” dhe “keqpërdorimit të të dhënave personale”.

Bashkëshortët e denoncuar, në periudhën nga viti 2010 deri në vitin 2022, me vetëdije dhe qëllim, në disa raste kanë mashtruar një grua të moshuar banues në Dibër, e cila ka marrë kredi në një bankë dhe dy shoqëri financiare, dhe ato para ua ka dhënë si borxh çiftit, të cilët i kishin premtuar se do t’ia kthenin paratë me këste.Të pandehurit kanë keqpërdorur edhe të dhënat personale të kartës së identitetit të viktimës dhe nga adresa e saj e-mail në një shoqëri financiare kanë paraqitur një aplikim online për një kredi të shpejtë, pas së cilës kanë tërhequr paratë nga llogaria e saj e transaksionit. Kështu, të pandehurit kanë fituar përfitim pasuror kundërligjor prej 777.000 denarë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here