Sesioni i dytë i Forumit “Forumet Rajonale të Komunitetit”

0
168

Shkup, 28 prill – Në hapësirat e Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut sot do të mbahet sesioni i dytë radhazi i programit “Forumet rajonale të komuniteteve”.

Ky sesion organizohet në kuadër të projektit “Zhvillimi i balancuar rajonal i qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës”, me mbështetjen e Ministrisë së Vetëqeverisjes Lokale dhe Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim.

Siç kumtuan nga Qendra për zhvillim të Rajonit planor të Shkupit, në këtë sesion do të prezantohen koncept-zgjidhjet për projekt-propozimet për skemën e granteve dhe prezantimi i koncepteve nga lista e projekteve për Programin për zhvillim të balancuar rajonal të BRD/MLS.

Në seancë do të shpjegohen edhe kriteret për përzgjedhjen e projekteve të Skemës së Granteve si dhe mënyra e votimit. Pas diskutimit për projektet e paraqitura do të bëhet një përzgjedhje, përkatësisht renditja e zgjidhjeve konceptuale nga skema e granteve.

“Forumi rajonal i komunitetit është një program që synon përfshirjen e qytetarëve në procesin e vendimmarrjes dhe rritjen e transparencës dhe llogaridhënies së komunave dhe qarkut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here