Bytyqi: Gjuha maqedonase është gjuha e shtetit tim

0
48

Zëvëndëskryetari i Qeverisë për çështje ekonomike,koordinim me resorët ekonomikë dhe investime Fatmir Bytyqi nëpërmjet një postim Facebook shkruan se Gjuha maqedonase është gjuha e vendit tim, është gjuha amtare e miqve, fqinjëve, bashkëqytetarëve dhe kolegëve të mi dhe është gjuha në të cilën ata i mendojnë mendimet e tyre më intime, ëndërrojnë ëndrrat e tyre, shkëmbejnë ide dhe plane të mëdha, është gjuha në të cilën shprehin dashuri, keqardhje dhe pasion.

“Jam i lumtur që jetoj në një vend që respekton gjuhën time amtare. Prandaj përkushtimi dhe zelli im për mbrojtjen e gjuhës dhe identitetit maqedonas është po aq i fortë sa edhe imi.
Gëzuar dita e gjuhës maqedonase.” tha ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here