Pendarovski: Vetëm duke respektuar të drejtën për vetëvendosje mund të flasim për një Evropë të bashkuar

0
72

Sot shohim se fitorja e lirisë, të drejtave të njeriut, demokracisë dhe barazisë është në rrezik në një kohë kur ne besuam se ajo u fitua plotësisht. Sot, në mes të gjakderdhjes së re, ne duhet të kujtojmë më shumë se kurrë mësimet e së kaluarës dhe 9 maji është një nga ato data – themeli i vlerave të vërteta qytetëruese,” tha Presidenti Stevo Pendarovski në një mesazh për Ditën e Fitores mbi fashizmin dhe Ditën e Evropës.

Ai shton se Dita e Fitores mbi Fashizmin është një nderim për miliona jetë të humbura në luftën kundër okupatorit, ditë kur siç shkruante në mesazh – “me krenari i kujtojmë vetes se kemi qenë, jemi dhe do të mbetemi në anën e duhur të historisë”.

“Dita e Evropës, e cila feston idenë e paqes dhe unitetit të qëndrueshëm në kontinent, është një tjetër kujtesë e vlerës kyçe në rrugën drejt bashkimit evropian të diversitetit. Vetëm me dinjitet, me respekt për të drejtën e vetëvendosjes mund të flasim për një Evropë të bashkuar. Fitorja mbi fashizmin është një fitore edhe për Evropën”, shkruan kreu i shtetit në mesazh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here