#ThinkForward – Shënohet Dita e Evropës në RMV

0
76

Delegacioni i Bashkimit Evropian së bashku me Shtëpinë Evropiane feston 9 majin, Ditën e Evropës 2022 përmes një sërë aktivitetesh të organizuara nën sloganin #ThinkForward.

Sipas Delegacionit të BE-së në vend, duke qenë se viti 2022 është Viti Evropian i Rinisë, programi përfshin një sërë aktivitetesh kushtuar atyre dhe ku përfshihen të rinjtë.

Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian, ambasadori David Gere dhe ambasadorët e rinj evropianë Renata Pençova dhe Aleksandar Karatosho sot do të kenë një ndërveprim me të rinjtë nga WB6 nga Shtëpia Evropiane në Shkup.

Pjesa e punës e konferencës do të mbahet më 9 dhe 10 maj në Qendrën Kulturore Rinore, ku 30 të rinj nga i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor do të takohen për të diskutuar zgjidhjet për ndërgjegjësimin më të mirë të shëndetit mendor, bashkëpunimin rajonal të zgjeruar, si dhe konventën e gjelbër evropiane.

Kjo konferencë organizohet me mbështetjen e Këshillit për Bashkëpunim Rajonal dhe degës së Zyrës Rajonale për Bashkëpunim Rinor (RICO) në Shkup.

Të rinjtë pjesëmarrës në konferencë do t’i prezantojnë krijimet e punës së tyre kryeministrit dhe ministrave të linjës të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, si partnerë dhe aktorë kryesorë për ndryshim për mirë. Kjo do të bëhet në seancën “Marrja e Qeverisë” më 12 maj në ora 13:30, e cila do të transmetohet drejtpërdrejt nga Qeveria.

Programi i Ditës së Evropës 2022 filloi më 5 maj me një ekspozitë të portreteve të dizajnuara artistikisht të të rinjve të titulluar “E ardhmja e Evropës”, ndërsa në total do të zgjas rreth një javë me aktivitete të vazhdueshme, kryesisht rinore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here