Adriana Matoshi për rastin e lënies anash të fëmijëve nga minoritetet: Asgjë nuk është më e tmerrshme se sa ta imitosh armikun tënd dhe të përdorësh armët e njëjta

0
65

Një ngjarje që ka ngjallur reagime të shumta ka ndodhur ditën e djeshme (e martë) në Peje.

Teksa po kremtohej Festa e Abetares bashkë me bashkëmoshatarët e tyre nuk ishin edhe dhjetë nxënës nga komuniteti i minoriteteve.

Një foto e cila u bë virale shihen disa nxënës që shikojnë prapa një rrjetet festën e organizuar.

Foto: Adriana Matoshi/Instagram

Kjo ka bërë që shumë emra të njohur nga fusha të ndryshme të reagojnë dhe në mesin e tyre edhe aktorja dhe deputetja e VV-së, Adriana Matoshi.

Përmes një postimi në Instagram, Matoshi u shpreh se përjashtimi i fëmijëve të komunitetit RAE prej aktiviteteve të shkollës, sjellë kujtime krejt të freskëta për popullin e Kosovës, të asaj çfarë ka ndodhur me dekada nëpër shkolla me nxënësit shqiptar.

Foto: Adriana Matoshi/Instagram

Ajo tha se kjo është e pa tolerueshme dhe se kushdo që e ka marrë një vendim të tillë, nuk e ka vendin në institucionet arsimore.

Më poshtë shkrimi i plotë i Adriana Matoshit:

Asgjë nuk është më e tmerrshme se sa ta imitosh armikun tënd dhe të përdorësh armët e njëjta.

Përjashtimi i fëmijëve të komunitetit ROM prej aktiviteteve të shkollës, sjellë kujtime krejt të freskëta për popullin e Kosovës, të asaj çfarë ka ndodhur me dekada nëpër shkolla me nxënësit shqiptar.

E pa tolerueshme.

Kushdo që ka marrë një vendim te tillë, nuk e ka vendin në institucionet tona arsimore.

Ministria e arsimit me urgjencë te reagojë e ti pastroj ambientet shkollore nga mësues e edukatorë racist.

Në krejt postet që pashë deri tash, nuk pashë ne komente asnjë racist, pak si u çudita, thash çka u bo???

Ejani e mblidhuni tek posti im, vjellni vnerë!

Pranoj komente vetëm nga ju o të veçantit e kësaj bote.

/Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here