Në Ditën e Presidentit, presidentja Osmani dekoroi Jim Xhema dhe Christopher Hyland

0
64

Në Ditën e Presidentit, në shenjë mirënjohjeje për kontributin për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, në prani të zëvendësambasadorit të SHBA-ve, Nicholas Giacobe dhe përfaqësuesve të shoqatës “Vatra”, presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, e dekoroi Jim Xhema me Urdhrin e Lirisë.

Ai ishte dekoruar më parë edhe me Medaljen e Artë të Lidhjes së Prizrenit nga presidenti historik, Ibrahim Rugova.

Në të njëjtën ceremoni, Presidentja Osmani dekoroi me Urdhrin “Ibrahim Rugova” edhe Christopher Hyland.

Presidentja Osmani ka vlerësuar kontributin e të dekoruarve për afirmimin e çështjes së Kosovës ndër vite.

“Duke e rikthyer vëmendjen te miqtë e Kosovës e atdhetarët tanë përtej Oqeanit Atlantik, ne e ripërtërijmë edhe kujtimin për afirmuesin e madh të demokracisë, presidentin tonë, dr. Rugovën”, ka theksuar presidentja Osmani në ceremoninë e ndarjes së dekoratave. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here