Shtabi i Krizës në Tetovë me disa vendime pas reshjeve të shiut

0
190

Pasditen e djeshme me fillim në orën 17:00 u mbajt mbledhja e Shtabit të Krizës në Komunën e Tetovës lidhur me gjendjen e krijuar pas reshjeve të shiut ku dëme të konsiderueshme u shkaktuan edhe në Komunën e Tetovës.

Në diskutim, kryetari i Komunës së Tetovës, Bilall Kasami së bashku me anëtarët tjerë të Shtabit të Krizës në Komunën e Tetovës sollën këto përfundime:– Të bëhet kërkesë për ndihmë nga qeveria lidhur me menaxhimin e situatës dhe shpërblimin e
dëmeve,
– Të bëhet kërkesë për ndihmë nga qyteti i Shkupit lidhur me pastrimin e rrugëve,
– Të vendohet kontakt numër për tu paraqitur dëmet nga ana e qytetarëve,
– Të vendoset komunikim i vazhdueshëm me qendrën për menaxhim me krizat, policinë dhe
drejtorinë për mbrojtje dhe shpëtim lidhur me ndërmarrjen e masave paraprake për evitimin e
dëmeve më të mëdha,
– Të bëhet kërkesë deri në qeveri për intervenim tek lumenjtë, konkretisht për të pastruar shtretërit e lumenjve,
– Të formohen viber – grup në të cilin do të koordinohen shtabi i krizës lidhur me masat parandaluese të cilat duhet që të ndërmerren në rast të krizave,
– Të intervenohet në pjesën e kanalizimit atmosferik (në plan afatgjatë)
– Të bëhet kontroll i ujit për pije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here