Emigrantët largohen pas festave/ Fluks në pikat e kalimit kufitar

0
53

Emigrantët kanë nisur të largon nga Shqipëria pas fetstave të fundvitit në vend.

 

 

 

Kjo ka sjellë njeh fluks të shtuar në pikat e kalimit kuftar.

 

 

 

Fluksi më i madh është në dalje nga Shqipëria në drejtim të Greqisë.

 

 

Pergjate 24 orëve të fundit ka patur 1247 hyrje dhe 2201 dalje nga Kakavija.

 

 

Nga ana e stacionit të policisë kufitare të Kapshticës, për të përballuar fluksin në rritje, janë marrë të gjitha masat duke shtuar numrin e sporteleve në dalje. Burmiet bëjnë me dije se po punohet me 4 sportele në dalje dhe 2 në hyreje.

 

 

Autoritetet tona të kufirit janë takuar me homologët grek, të cilëve ju kanë kërkuar shtimin e sporteleve, pasi fluksi i lëvizjeve pritet të jetë më i lartë në vijim. Deri tani nga ana e policisë së vendit fqinj po punohet me 2 sportele në hyrje dhe po ashtu në dalje.

 

 

Kjo ka sjellë radhë kilemotrike dhe mjetet janë vendosur në dy ose me shumë korsi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here