Cilat janë qytetet më të sigurta në botë

0
52

Kur zgjedhim një qytet për të jetuar, kemi parasysh punën që do të bëjmë atje, koston e jetesës e shumë faktorë të tjerë.

Por, një faktor i rëndësishëm është edhe shkalla e kriminalitetit në atë qytet. Ky element analizohet nga Numbeo, një portal që krahason statistika të ndryshme nga vende dhe qytete të botës, si kostoja e jetesës, çmimi i ushqimit dhe banesave, ndotja, cilësia e jetës, trafiku dhe shërbimet shëndetësore, ndër të tjera.

Por, ky portal gjithashtu përditëson periodikisht një indeks krimi për qytetet botërore dhe bën një renditje. Ndërkaq, njihuni me 5 qytetet më të sigurta në botë, duke nisur nga vendi i pestë.

4.Ajman (Emiratet e Bashkuara Arabe)

3.Taipei (Tajvan)

2.Doha (Katar)

1.Abu Dhabi (Emiratet e Bashkuara Arabe)

Kemi hyrë tashmë në muajin e parë të këtij viti të ri. Shumë prej nesh e kanë parë plot pozitivitet dhe shpresë e disa të tjerë nuk e kanë ndierë ende diferencën. E ndoshta ajo që është më e rëndësishme në sezonin e fundvitit, janë padiskutim pushimet.

Fatkeqësisht për vendin tonë, klima e ngrohtë ka mbizotëruar më së shumti këtë vit duke mos i lënë vend borës dhe argëtimit në vende të tilla. Megjithatë, disa të tjerë kanë preferuar që pushimet t’i kalonin diku jashtë Shqipërisë. Thënë kjo, ne ngritëm një sondazh duke pyetur ndjekësit tanë se ku i kanë kaluar pushimet e tyre dimërore.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here