Shumica e gjermanëve kundër furnizimit të Ukrainës me raketa Taurus

Më shumë se gjysma e gjermanëve janë kundër dërgimit të raketave Taurus në Ukrainë, zbuloi një sondazh i ri të premten.

Sondazhi nga transmetuesi publik ARD zbuloi se 52 për qind e gjermanëve të anketuar kundërshtojnë furnizimin me raketa në Ukrainë pasi ato mund të përdoren për të sulmuar objektivat në Rusi, shkruan Al Jazeera.

Rreth 36 për qind folën në favor të dërgimit të raketave Taurus, të cilat prodhohen bashkërisht nga Gjermania dhe Suedia dhe kanë një rreze prej më shumë se 500 km (310 milje).

Pavarësisht presionit në rritje nga Ukraina, kancelari Olaf Scholz ka qenë i kujdesshëm deri më tani në lidhje me dërgimin e raketave Taurus, nga frika se kjo mund ta bëjë Gjermaninë një palë në konflikt me Rusinë.