Ndodh për herë të parë, Arabia Saudite do të organizojë një javë mode

Arabia Saudite do të presë për herë të parë një Javë Mode, e cila organizohet në Riad nga data 20 deri më 23 tetor me pjesëmarrjen e 30 markave nga vendi.

Do të ketë gjithashtu një hapësirë ekspozite ku ekspozohen veshje dhe aksesorë nga stilistë dhe marka. Në një deklaratë, CEO i Komisionit, Burak Chakmak, tha: “Për herë të parë, ne po mirëpresim komunitetin global të modës në qendrën e modës në Arabinë Saudite, këtu në Riad.”

Ngjarja do të shfaqë talentin tonë më të mirë krijues, duke u dhënë markave tona një mundësi tjetër për t’u lidhur me botën. Pavarësisht nëse jeni me ne personalisht ose përmes transmetimit, ne mezi presim të shfaqim atë që ka për të ofruar moda saudite.

Detajet e ngjarjes u zbuluan fillimisht gjatë Javës së Modës së Burrave në Paris dhe Javës së Modës së Lartë, në të cilën Komisioni i Modës në Arabinë Saudite prezantoi disa stilistë sauditë që prezantuan koleksionet e tyre në shfaqjet e modës.

Industria e modës në Arabinë Saudite ka parë rritje dhe transformim të jashtëzakonshëm vitet e fundit. Shitjet me pakicë të modës në Arabinë Saudite pritet të rriten 28% në 32 miliardë dollarë deri në vitin 2025, sipas një raporti nga Fashion Futures. /TCH