Mike Pence tërhiqet nga gara për zgjedhjet presidenciale të SHBA-së

1 min read


Ish-zëvendëspresidenti Mike Pence ka pezulluar fushatën e tij për president për shkak të sfidave financiare.

Ai njoftoi tërheqjen nga gara për president gjatë konferencës vjetore të Koalicionit Hebre Republikan në Las Vegas të shtunën.

Teoria e Pence për kandidaturën e tij ishte e thjeshtë, ai u shkëput nga ish-presidenti Donald Trump më 6 janar 2021 dhe u rifokusua në parimet thelbësore konservatore që themeluan Partinë Republikane moderne me Ronald Reagan.

Pence, i cili ishte guvernator i Indianës dhe një kongresmen amerikan përpara se të ishte zëvendëspresident, njoftoi fushatën e tij në fillim të qershorit. Ai zgjodhi të nisë fushatën e tij në Iowa, dhe jo në shtetin e tij të origjinës Indiana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.