Numri i të vdekurve në Gaza rritet në 8005 ndërsa sulmet izraelite vazhdojnë

Ministria palestineze e Shëndetësisë ka raportuar se 8005 njerëz janë vrarë në Gaza që kur ushtria izraelite nisi ofensivën e saj më 7 tetor.

Ministria tha se shumica e viktimave janë fëmijë, gra dhe të moshuar, të cilët përbëjnë 73 për qindin e totalit të viktimave.

Ministria tha gjithashtu se më shumë se 20,000 njerëz janë lënduar dhe se 24 spitale në veri të Gazës janë urdhëruar të evakuohen për shkak të sulmeve në vazhdim.

Ushtria izraelite ka thënë se ka në shënjestër militantët dhe infrastrukturën e Hamasit, por gjithashtu ka pranuar se ka shkaktuar vdekje civile dhe dëmtime në objektet mjekësore.

Kombet e Bashkuara kanë bërë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm dhe akses humanitar në territorin e rrethuar.