Vjena do të ketë slitën më të lartë në Evropë – në një lartësi prej 165 metrash

1 min read


Duke filluar nga kjo vjeshtë, slita më e lartë në Evropë në një lartësi prej 165 metrash do të zbukurojë simbolin e famshëm të kryeqytetit austriak, Kullën e Danubit. Atraksioni i ri, i cili do ta zbukurojë këtë kullë për të paktën tre vjet, do të hapet në mes të nëntorit.

Siç njoftuan autoritetet vjeneze, gjatë instalimit dyorësh të rrëshqitjes së ndriçuar, e gjithë zona e Kullës së Danubit (Donauturm), si dhe vetë kulla u mbyll për arsye sigurie. Pjesë të rrëshqitjes, e cila është vepër e artistit gjerman Carsten Holler, u dorëzuan me helikopter dhe u vendosën në anën veriore të kullës në nivelin qendror në një lartësi prej 165 metrash.

Në të ardhmen, vizitorët do të mund të zbresin 15 metra në tarracën e jashtme të kullës me këtë rrëshqitje transparente, e cila ofron një pamje fantastike të qytetit.

“Kërkesat nuk ishin të thjeshta. Nga njëra anë, Kulla e Danubit është një monument kulture i mbrojtur dhe nga ana tjetër zbatohen standardet më të larta të ndërtimit dhe sigurisë”, tha drejtori ekzekutiv i Kullës së Danubit, Herman Kramer.

Atraksioni, i cili është një kombinim i shkëlqyer i artit dhe adrenalinës, do të përmirësojë më tej pamjen e kullës që ekziston për gati 60 vjet. Kulla e Danubit u ndërtua në vitin 1964 dhe u krijua si pjesë e Ekspozitës Ndërkombëtare të Kopshtit të Vjenës. Ndodhet pranë brigjeve të Danubit në rrethin e 22-të të qytetit të Donaustadt.

Lartësia totale e saj është 252 metra dhe është ndërtesa më e lartë në Austri. Pjesa qendrore e kullës është në një lartësi prej 165 metrash, dhe tarracat e jashtme janë përkatësisht në lartësinë 155 dhe 150 metra. Është monument i mbrojtur që nga viti 2001. Që nga hapja e tij, 23 milionë njerëz e kanë vizituar atë, dhe në vitet e fundit, rreth 420,000 vizitorë në vit, njoftuan autoritetet vjeneze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.