Dronët e Ukrainës përdoren për sulme ndaj Rusisë

1 min read

Të paktën tre dronë të prodhimit ukrainas janë përdorur brenda Rusisë gjatë luftës deri më tani, sipas një analize nga New York Times.

Dronët janë identifikuar si Bober, UJ-22 Airborne dhe një model i tretë me një emër të papërcaktuar.

Gazeta thotë gjithashtu se frekuenca e këtyre sulmeve me dronë ka qenë në rritje.

Ai përdori një sërë burimesh, duke përfshirë analizën e pamjeve të fluturimit të rrënojave të gjetura në tokë, si dhe kryerjen e intervistave me ekspertë, për të arritur në përfundimet e tij.

Kievi nuk ka komentuar ose mohuar ndonjë përfshirje në sulme të tilla, përfshirë sulmin e fundit në Moskë, shkruan BBC

Leave a Reply

Your email address will not be published.