Franca do evakuojë qytetarët pas puçit në Niger

Franca po përgatitet të evakuojë qytetarët e saj nga kombi i Afrikës Perëndimore të Nigerit pas grusht shtetit të javës së kaluar.

Grusht-shteti ka nxitur demonstrata kundër ish-fuqisë koloniale, me sulmin ndaj ambasadës franceze.

Nigeri, i cili është i pasur me uranium, ka qenë një aleat kryesor perëndimor në luftën kundër ekstremizmit xhihadist në Sahel dhe Franca dhe SHBA kanë baza ushtarake atje.

Sipas agjencisë së lajmeve Reuters, planet e evakuimit nuk do të ndikojnë në operacionet e Orano-s në Niger pasi kompania franceze e karburantit bërthamor tha se shumica e stafit të saj ishin shtetas të Nigerisë.