Rusia nënshkruan mbi 3 miliardë paund kontrata ushtarake

Moska ka organizuar një konferencë të madhe ushtarake ndërkombëtare këtë javë.

Ministria ruse e mbrojtjes kishte parashikuar se në forumin ushtarak “Ushtria-2023” do të nënshkruheshin kontrata nga 3 deri në 4 miliardë paund.

Dhe pothuajse sipas dizajnit, kjo është pikërisht shuma që është nënshkruar.

Ministria sapo ka njoftuar se kontratat e armëve me vlerë 400 miliardë rubla – që janë 3.27 miliardë £ – janë rënë dakord.

Kuptohet se rreth 60 vende po marrin pjesë në forum, me takime dypalëshe që priten midis Kremlinit dhe partnerëve të huaj.