BE lejon tre avionë rusë të hyjnë në hapësirën e saj ajrore për shkak të stuhisë

Tre avionëve rusë pasagjerësh iu dha leja speciale për të hyrë në hapësirën ajrore të Finlandës dhe Estonisë për të shmangur stuhitë e forta të rrufesë.

Sipas zyrtarëve të dy vendeve, këto janë tre fluturime të linjave ajrore Rossiya, Ural Airlines dhe Nordwing me destinacion Kaliningradin.

Shërbimi i Aviacionit i Federatës Ruse (Rosaviatsiya) falënderoi të enjten autoritetet e Finlandës dhe Estonisë për ndihmën e tyre.

Nga ana e saj, Agjencia Finlandeze e Transportit (Fintraffic) konfirmoi se janë dhënë leje të jashtëzakonshme për shkak të kushteve të rrezikshme të motit.

Vihet re se 27 vendet anëtare të Bashkimit Evropian mbyllën hapësirën e tyre ajrore për të gjithë avionët rusë, si pjesë e sanksioneve të vendosura ndaj Moskës për shkak të luftës së saj në Ukrainë.

Për shkak të ndalimit të hyrjes në hapësirën ajrore të vendeve të BE-së, pilotët e avionit rus janë të detyruar të ndjekin një kurs rreth brigjeve të vendeve baltike drejt Shën Petersburgut.