Parandalohet një sulm terrorist ndaj kryeministrit të Suedisë

Autoritetet suedeze kanë parandaluar një sulm terrorist kundër kryeministrit Ulf Kristerson.

“Ne kemi mësuar se disa sulme të planifikuara terroriste janë parandaluar,” tha Christerson në një konferencë shtypi, pa dhënë detaje.

Më herët të enjten, agjencia e sigurisë SAPO kishte njoftuar se po rriste nivelin e kërcënimit kundër vendit nga niveli tre në nivelin e katërt në një shkallë prej pesë pikësh, ndërsa tensioni ndërkombëtar u rrit për djegien e kopjeve të Kuranit në protestat në vendin skandinav.

“Kërcënimi kundër Suedisë ka ndryshuar gradualisht dhe kërcënimi i sulmeve nga islamistët e dhunshëm është rritur gjatë vitit”, tha agjencia e sigurisë në një deklaratë.

Sipas SAPO, ndërsa Suedia konsiderohej më parë një objektiv legjitim për sulme terroriste, tani ajo konsiderohet një objektiv prioritar.

“Vendosa sot të rris nivelin e kërcënimit terrorist nga i ngritur në kritik”, tha shefja e inteligjencës suedeze Charlotte von Essen në një konferencë shtypi, duke shtuar se ajo besonte se kërcënimi i sulmeve “do të zgjasë për një kohë të gjatë” në vend.