Hakerat bëjnë kërdinë në Zvicër, vjedhin numrat e celularit të 2800 policëve

1 min read


Hakera të paidentifikuar arritën të kenë akses në numrat e telefonit celular të 2800 oficerëve të policisë në kantonin e Bernës, Zvicër.

Përmes një defekti sigurie në një aplikacion të përdorur nga të gjithë oficerët e policisë në telefonat inteligjentë të tyre, hakerat fituan akses në këto të dhëna, tha zëdhënësja e policisë Florina Schenk të premten mbrëma.

“Ka pasur rrjedhje të të dhënave, pra emrave dhe numrave të telefonit të punonjësve që kanë celular, pra e gjithë botës”, sqaroi ajo në televizionin publik SRF.

Tani për tani, duket se të dhënat e marra në këtë mënyrë nga hakerat nuk janë shpërndarë më gjerësisht, sipas autoriteteve.

Qendra Kombëtare e Sigurisë Kibernetike (NCSC) njoftoi policinë e Bernës më 21 korrik për defektin e sigurisë në aplikacionin “MobileIron” , por megjithëse problemi u zgjidh shpejt, informacioni tashmë kishte rrjedhur.

“MobileIron”, një aplikacion i përdorur gjerësisht në shumë vende, lejon punonjësit e një autoriteti biznesi ose administrativ të lidhin në mënyrë të sigurt pajisjet e tyre celulare me serverët e punëdhënësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.