OKB-ja pezullon shërbimet në kampin më të madh të refugjatëve palestinezë në Liban

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë në Lindjen e Afërt (UNRWA) ka pezulluar shërbimet në kampin më të madh të refugjatëve palestinezë në Liban, Ain el-Hilweh, në shenjë proteste ndaj pranisë së luftëtarëve të armatosur rreth shkollave të tyre dhe objekteve të tjera në zonë.

Përleshjet shpërthyen në kampin Ain el-Hilweh muajin e kaluar pasi persona të armatosur islamikë u përpoqën të vrisnin Mahmoud Khalil, kreun e fraksionit politik palestinez Fatah, duke detyruar qindra njerëz të largoheshin, shkruan Reuters.

Agjencia nuk toleron veprime që shkelin paprekshmërinë dhe neutralitetin e objekteve të saj, tha UNRWA në një deklaratë.