NASA ka publikuar pamjet e fluturimit dhe uljes së helikopterit Ingenuity në Mars

1 min read


Helikopteri Ingenuity bëri një fluturim provë në Mars dhe roveri Perseverance regjistroi gjithçka.

Roveri Perseverance i NASA-s së fundmi regjistroi fluturimin e 54-të të helikopterit Mars, i cili u zhvillua në fillim të gushtit. Pasi Ingenuity përjetoi një anomali që shkaktoi uljen e shpejtë të tij, NASA e bëri këtë test për t’u siguruar që sistemi i navigimit po punonte ende si duhet dhe rezultati i testit ishte pozitiv.

Videoja tregon Ingenuity duke nisur rrotulluesit e saj dhe duke u ngritur, më pas duke qëndruar pezull rreth pesë metra mbi sipërfaqe përpara se të ulej.

Këmbëngulja e regjistroi këtë test nga një distancë prej 55 metrash.

Përndryshe, roveri, së bashku me partnerin e tij, eksploron shkëmbinj dhe dhe në kërkim të “objekteve, substancave dhe/ose mostrave origjina e të cilave kërkon një agjent biologjik”.

“Një objektiv kryesor i misionit të qëndrueshmërisë së Marsit është astrobiologjia, duke përfshirë kërkimin e shenjave të jetës mikrobiale të kaluar,” tha NASA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.