Apptronik Apollo është roboti i ri humanoid në treg

Kompania Apptronik ka prezantuar një robot të ri humanoid të quajtur Apollo.

Është një makinë që është krijuar për të punuar dhe që mund të punojë për ose me njerëzit. Roboti fillimisht është menduar për lëvizjen dhe mbajtjen e objekteve në mjedise prodhuese, por më vonë do të përdoret në ndërtim, industrinë e naftës dhe gazit, prodhimin e elektronikës, shitjen me pakicë, shpërndarjen në shtëpi dhe kujdesin për të moshuarit. Apollo ndjek robotin CyberOne të Xiaomi të prezantuar vitin e kaluar, i cili është i ngjashëm me Tesla Bot ende jozyrtar.

Apollo është rreth 172 cm i gjatë dhe peshon pak më shumë se 72 kg dhe mund të mbajë një ngarkesë prej 25 kg. Kompania optimizoi efikasitetin duke i bërë krahët e robotit më të lehta se ngarkesa që mund të ngrejë. Apollo përdor bateri të zëvendësueshme që zgjasin deri në 4 orë.

Apptronik e sheh Apollonin si një robot që mund të përshtatet me detyrën. Falë modularitetit të tij, roboti i lejon përdoruesit të vendosin nëse do ta përdorin atë për qëllimet e tyre si një robot i vërtetë humanoid dykëmbësh, si një bust pune mbi rrota ose si një bust i vendosur në një vend të palëvizshëm. Apollo ka panele dixhitale të fytyrës dhe është ndërtuar për të ofruar një “fytyrë miqësore, njerëzore” dhe për t’i lejuar punëtorët të ndihen rehat duke punuar përkrah tij.

Çmimi i robotit ende nuk është bërë i ditur.