Rama: Nuk besoj se do të hyjmë në BE në vitin 2030

Kryeministri shqiptar Edi Rama tha në panelin e liderëve në Forumin Strategjik të Bled, me temë “Solidariteti për Sigurinë Globale”, se nuk beson se do të jemi në BE në vitin 2030 dhe theksoi se BE-ja duhet të mbështesë vendet. të Ballkanit Perëndimor më shumë, dhe jo vetëm për të kritikuar.

– Nuk besoj se në vitin 2030 do të jemi në BE. Vendet që hyjnë në rrugën e BE-së deri në momentin që të bëhen anëtare duhet të kenë jo vetëm reforma dhe kritika, të cilat janë të nevojshme, por edhe të kenë mbështetje. Nuk e them nga pikëpamja financiare, por edhe nga aksesi ynë në tregun e përbashkët dhe më shumë hapësirë ​​për sipërmarrjet tona, tha Rama.