Spanjë, Rubiales rrezikon 15 vjet pezullim

FIFA do të bëjë presion që Luis Rubiales të përjashtohet nga futbolli për 15 vjet pasi vetë federata spanjolle tërhoqi mbështetjen e saj për të.

Drejtuesit e federatës spanjolle i kërkuan Rubiales të jep dorëheqjen me efekt të menjëhershëm, duke thënë se sjellja e tij e papranueshme kishte shkaktuar dëm të rëndë në imazhin e futbollit spanjoll.

Ky zhvillim pasoi me një kërcënim nga FIFA për të ndaluar ekipet kombëtare dhe klubet elitare të Spanjës nga garat ndërkombëtare nëse federata spanjolle refuzon të pranojë dënimin e tyre për Rubiales.

Rubiales javën e kaluar iu dha një pezullim i përkohshëm 90-ditor nga FIFA, por mbajti kishte e federatës spanjolle, në pritje të rezultatit të një hetimi të brendshëm për sjelljen e tij me puthjen e Jenni Hermoso pas fitores së Spanjës në finale të Kupës së Botës ndaj Anglisë.