LSDM: Anëtarësimi në BE hap rrugën për rritje ekonomike dhe përmirësim të standardit të jetesës

Në një deklaratë të fundit, LSDM-ja thekson potencialin transformues të anëtarësimit në BE për ekonominë e vendit. Nga LSDM thonë se anëtarësimi në BE do ta integronte vendin në një superfuqi tregtare që përfaqëson 16% të ekonomisë globale, duke gjeneruar eksporte me vlerë 2.18 trilion euro.

“Tregu i vetëm i BE-së, me 500 milionë konsumatorë, nxit një rritje të qëndrueshme për vendet anëtare, një arritje e paarritshme individualisht. Raportet tregojnë se integrimi i plotë i tregut ka forcuar shitësin Bruto Prodhimin të BE-së me 9%, që përkthehet në rreth 850 euro të ardhura vjetore të shtuara”.

“Përvoja nga anëtarët ekzistues të BE-së nënvizon ndikimin pozitiv të unionit në prosperitet dhe standartit të jetesës. Gjatë 30 viteve të fundit, vendi ka përfituar mbi 3.3 miliardë euro në mbështetje të BE-së, duke rritur investimet, pagat, punësimin dhe uljen e papunësisë”, thonë nga LSDM.

Nga kjo parti akuzojnë opozitën se e rrezikojnë rrugën e RMV-së për në BE.

“Kundërshtimi i Hristian Mickoskit dhe VMRO-DPMNE-së së kërcënon këtë rrugë përpara. Pavarësisht mbështetjes prej 80% të qytetarëve për anëtarësimin në BE, përpjekjet e tyre rrezikojnë të pengojnë përparimin. LSDM bën thirrje për unitet dhe mposhtje të këtyre bllokadave për të siguruar trajektoren e vazhdueshme pozitive të kombit”, thonë nga LSDM.