OKB-ja nuk përjashton heqjen e disa kufizimeve kundër Rusisë në kuadër të marrëveshjes së grurit

Propozimet e reja të OKB-së për rifillimin e marrëveshjes së grurit përmbajnë opsione për heqjen e disa kufizimeve kundër Rusisë, sipas agjencisë shtetërore turke, Anadolu.

Këto propozime dyshohet se janë përfshirë në paketën e re, e cila është zhvilluar nga organizata në bashkëpunim me Turqinë. Elementet kryesore të tyre përfshijnë degën evropiane të Bankës Bujqësore Ruse në sistemin SWIFT dhe zhbllokimin e aseteve të kompanive ruse të menaxhimit të mbetejeve, të ngrira në Evropë.

Sipas raportit, çështjet e rinovimit të marrëveshjes së grurit pritet të diskutohen gjatë bisedimeve të planifikuara për 4 shtator në Soçi midis presidentëve turk dhe rus, Recep Tayyip Erdogan dhe Vladimir Putin. Shërbimi i shtypit i Kremlinit raportoi më 1 shtator se liderët do të diskutojnë zhvillimin e mëtejshëm të bashkëpunimit midis dy vendeve dhe një sërë çështjesh në axhendën ndërkombëtare.

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova vuri në dukje në përgjigje të raportit se këto kushte ishin “të nënkuptuara” më parë, por nuk funksionuan.

“Më parë, e gjithë kjo ishte gjithashtu ‘nënkuptuar’, thjesht nuk funksionoi,” shkroi diplomatja në kanalin e saj Telegram.