Pakistanezët në grevë totale shkaku i çmimeve të papërballueshme

Punëtorët në Pakistan kanë nisur grevën e përgjithshme për shkak të ngritjes së madhe të çmimeve të energjisë elektrike dhe karburanteve.

Të gjitha dyqanet janë mbyllur në Karachi, Lahore dhe Peshawar.

Çmimi i energjisë elektrike është ngritur në Pakistan për shkak të ngritjes së çmimit të naftës së importuar dhe humbja e vlerës së rupit karshi dollarit.

Shteti varet në tërësi nga importimi i naftës për prodhimin e energjisë elektrike.

Qeveria në Pakistan, gjithashtu, ka ngritur taksat dhe ka reduktuar numrin e qytetarëve që mund të subvencionohen për energji elektrike pas marrëveshjes me Fondin Monetar Ndërkombëtar.

Pakistanezët kanë thënë se çmimi i naftës ka dalë jashtë kontrollit dhe është i papërballueshëm.